Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.08.2022

Pražský magistrát usiluje o změnu pražských stavebních předpisů

Rada hlavního města Prahy schválila novelu pražských stavebních předpisů, které regulují výstavbu na území české metropole. Textem se bude ještě zabývat zastupitelstvo.

„Novelizací reagujeme především na probíhající klimatickou změnu,“ uvedl náměstek primátora pro územní rozvoj Petr Hlaváček. Nová pravidla mají například usnadnit výsadbu stromů v městských prostranstvích  a ulicích. Dalším tématem, kterým se zabývá nové znění pravidel, je efektivnější nakládání s dešťovou vodou. Text také počítá s novou povinností umístit vegetativní vrstvu na střechy se sklonem do 20 stupňů.

Změna pražských stavebních pravidel se dotkne i dalších aspektů. Pravidla pro umístění toalet v soukromých bytech budou méně striktnější. Pro bary, restaurace a dalších veřejné podniky zanikne povinnost mít oddělené mužské a dámské toalety. Předpisy také reagují na rostoucí trend elektromobility a stanovují pravidla pro umístění dobíjecích stanic v budovách.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/novela_prazskych_stavebnich_predpisu.html

 

Loading…