Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.05.2018

Pražský maraton přivítal miliontého běžce

V neděli 6. května v Praze proběhl 24. ročník Volkswagen Maratonu Praha. Nejvýznamnější běžecký závod v české metropoli pořádá společnost Prague International Marathon, člen Italsko-české komory.

Běhu, který byl díky přítomnosti zhruba deseti tisíců běžců zcela vyprodaný, se zúčastnil také miliontý účastník závodů pořádaných společností Prague International Marathon. „To je skvělé číslo a zároveň závazek pro nás, abychom krásu běhu ukázali i těm, kteří se našich závodů ještě nezúčastnili,“ okomentoval dosažení významného milníku předseda organizačního výboru a zakladatel závodu Carlo Capalbo.

Jako první protnul cílovou pásku americký běžec a držitel bronzové medaile v maratonu z olympiády v Rio de Janeiro  Galen Rupp, který uběhl trasu za 2:06:07. Mezi ženami zvítězila keňská atletka Bornes Jepkirui Kitur s časem 2:24:19. Mezi přítomnými byl také předseda Mezinárodní asociace atletických federací Sebastian Coe, který v Praze oznámil konání světového dne na podporu běhu Global Running Day. Akce proběhne ve středu 6. června a zapojí se do ní desítky měst na celé zeměkouli.

Zdroj: https://www.runczech.com

Zdroj fotografie: RunCzech

Loading…