Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.05.2019

Pražský mezinárodní maraton oslavil čtvrtstoletí

V neděli 5. května proběhl jubilejní 25. ročník VolksWagen Maratonu Praha. Závod, který probíhal v centru české metropole, pořádá Prague International Marathon, člen Italsko-české komory.

Již od svého založení v roce 1995 se Pražský mezinárodní maraton stal jednou z hlavních sportovních událostí v české metropoli. V roce 2010 Pražský mezinárodní maraton dostal zlatou značku IAAF, mezinárodní atletické federace, která dokládá vysokou kvalitu závodu a jeho organizace. „Hlavní město Praha bylo, je a bude stabilním, silným a hrdým partnerem. Těšíme se na dalších 25 let spolupráce,“ řekl vedoucí oddělení zahraničních vztahů magistrátu, Martin Churavý. Závod pak odstartoval pražský primátor Zděnek Hřib. Letošní jubilejní ročník maratonu byl věnován nejznámější osobnosti českého běhu, Emilu Zátopkovi. „Byl legendou a byl s námi u prvního ročníku. Naše narozeniny jsou poctou jeho osobnosti,“ dodal koordinátor závodů Tomáš Mirovský.

Na startovní pásku se letos dostavilo přes deset tisíc běžců a běžkyň. Nejrychlejší byl v cíli bahrajnský běžec Dazza Almahjoub s časem dvě hodiny, pět minut a padesát osm sekund. Mezi ženami byla nejrychlejší atletka z Izraele Salpeter Lonah Chemtai s časem dvě hodiny, devatenáct minut a čtyřicet šest sekund. V Mistrovství České republiky v maratonu pak zvítězil poloprofesionální atlet Vít Pavlišta.

Zdroj: RunCzech

Zdroj fotografie: RunCzech

Loading…