Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.05.2023

Předsedkyni italské vlády Meloni přijal v Praze premiér Fiala a prezident Pavel

Předsedkyni italské vlády Giorgii Meloni přijal ve středu 10. května v Praze český premiér Petr Fiala a prezident ČR Petr Pavel. Hlavními náměty jednání byly bilaterální vztahy a společná témata mezinárodní a unijní politiky.

V prohlášení po jednání s českým premiérem Fialou Giorgia Meloni zdůraznila výborné vztahy mezi Itálií a Českou republikou a rostoucí bilaterální ekonomické vazby. „Nejméně 3000 (italských) firem již investovalo v České republice a české firmy čím dál více investují v Itálii. Naše vztahy jsou extrémně dynamické a věříme v jejich dalších posílení,“ uvedla italská premiérka.

Český premiér Fiala zmínil mnoho pohledů, které mají společné vlády obou zemí v mezinárodní a hospodářské politice. “Bavili jsme se o mezinárodní situaci, o strategické spolupráci do budoucna, o našich pozicích k evropské legislativě,” uvedl Fiala. Praha také podporuje mnohé návrhy Itálie v oblasti migrační politiky, a vlády obou zemí nalezly společnou řeč také o normě Euro 7 či podpoře Ukrajině.

Oba premiéři také vyjádřili přání posílit spolupráci v klíčových oblastech, například v obranném a kosmickém průmyslu či energetice.

Pro více informací klikněte ZDE.

Zdroj a zdroj fotografie: www.governo.it

Loading…