Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.02.2016

Představení programu 2016 pro skupinu nemovitostí Camic

Ve čtvrtek 10. března Italsko-česká obchodní a průmyslová komora představí program 2016 pro skupinu nemovitostí s následným seminářem Veřejné zakázky v oblasti nemovitostí. Seminář proběhne v sídle Italsko-české komory, v Husově ulici 25 (Praha 1) od 9 hodin.

Seminář zahájí cyklus měsíčních setkání na témata spojená s odvětvím stavebnictví a realit, jež pořádá Italsko-česká komora. “Nemovitosti a reality patří k odvětvím, kde je aktivní největší počet našich členů a italských podnikatelů vůbec,” vysvětluje místopředseda Komory Danilo Manghi. “Hlavním cílem cyklu je zprostředkovat členským firmám znalost zákonů, procedur a administrativních procesů, které pak budou moci využít ve svém podnikání, čímž ušetří čas a peníze. 10. března představíme roční program setkání a bude to také příležitost pro setkání s profesionály v odvětví. Chceme pochopit, co naše členy zajímá nejvíce.”

Setkání proběhnou v různých formátech. “Kromě seminářů je naplánována také série setkání v jednotlivých pražských městských částech,” dodává Danilo Manghi. “Myslíme si, že může být velice užitečné se sejít s politckými činiteli a decision makery na pražských radnicích a dalších institucích. Tímto chceme účastníkům zprostředkovat celkový přehled pravidel a plánů rozvoje všech pražských městských částí.”

První setkání bude věnováno tématu veřejných zakázek ve stavebnictví. Téma uvede advokát Jiří Kučera z advokátní kanceláře Kučera & Associates, člen Italsko-české komory, který je právním specialistou na veřejné zakázky a koordinoval zadávací proces na Český pavilón na Expo 2015. “Kromě zakázek stavebních je na trhu mnoho dalších, jako například na projektantské práce, management či rekonstrukci nemovitostí, na které se specializuje mnoho našich členů,” uvádí Danilo Manghi. “Komoru tato oblast velice zajímá, jak koneckonců ukazuje i konference ANCE, jež proběhla minulý rok v listopadu v Praze. V ČR se totiž připravuje celá řada zajímavých zakázek v oblasti budování dálniční a železniční infrastruktury. A velké veřejné zakázky zajímají i mnoho italských firem, jež hledají nové zakázky v zahraničí. Kvůli propadu cen ropy a zpomalení růstu rozvíjejících se ekonomik, trhy ve střední Evropě a v post-komunistických zemích získávají na váze v obchodních strategiích italských stavebních firem.”

Ne vždy je však český trh zcela otevřený novým zahraničním firmám. “Italsko-česká komora a Italské velvyslanectví usiluje o to, aby se podmínky na trhu s veřejnými zakázkami ve stavebnictví zlepšily,” říká Danilo Manghi. “Na tomto trhu se občas tvoří opravdové kartely a také české zadávací instituce jsou někdy ostražité vůči novým zahraničním firmám. Snažíme se také snížit jazykové a administrativní bariéry, jež často znevýhodňují zahraniční podniky, které se uchází o české veřejné zakázky. Komora a Velvyslanectví se snaží poukázat na toto téma v průběhu setkání s představiteli českých institucí, ministerstev a velkých zadávacích stanic.”

Pro více informací: www.camic.cz

 

Zdroj fotografie: Nemovitosti

Loading…