Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.07.2017

Odstartoval program Expanze

Ministerstvo průmyslu a obchodu spustilo několikrát odložený program na financování investic malých a středních podniků Expanze. Jedná se o jeden z prvních revolvingových nástrojů financovaných z evropských fondů, v tomto případě z Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

V rámci programu jsou poskytovány bezúročné půjčky na investice malých a středních firem aktivních v celé České republice, s výjimkou Prahy. Prostředky z bezúročného úvěru mohou pokrýt až 45 procent uznatelných nákladů na investici, a to do maximální výše 45 milionů korun. Z komerčních úvěrů pak musí být pokryto alespoň dvacet procent uznatelných nákladů. Pro podniky aktivní v ekonomicky znevýhodněných oblastech, a to například na severu Čech, na severu Moravy či ve městech Kladno, Kutná Hora, Tábor, Příbram či Hodonín, je k dispozici také příspěvek na splácení úroků z komerčního úvěru, a to do maximální výše 700 tisíc korun.

Program spravuje státní Českomoravská záruční a rozvojová banka, která žádost na poskytnutí úvěrů přijímá kontinuálně do konce března roku 2019. V programu je nyní k dispozici 8,8 miliard korun. „Nespornou předností oproti klasické formě podpory je například jednoduchost a rychlost vyřízení žádosti, dlouhodobost a stabilita programu. Podnikatel se tak může spolehnout, že až zvýhodněné financování bude potřebovat, bude ho mít k dispozici”, uvádí k projektu Jiří Jirásek, předseda představenstva banky.

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: MPO

Loading…