Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.03.2017

Přes devadesát procent expatů je spokojeno se svou zkušeností v Itálii

Mladí zahraniční studenti a zaměstnanci si oblíbili Itálii. Ukazuje to výzkum mezi mladými expats usazenými v Itálii vedený bankou BNP Paribas a sdružením ThinkYoung.

Podle celkového výsledku výzkumu je bezmála 94 procent mladých expatů spokojeno se svou zkušeností v Itálii. V kladném hodnocení Itálie převažují spíše mimo ekonomické faktory. Zahraniční studenti a zaměstnanci oceňují především možnost poznat italskou kulturu, naučit se italsky a mít bohatší společenský i profesní život. Naopak jen menšina z expatů si myslí, že si v Itálii ekonomicky polepšila.

Převaha profesních a kulturních faktorů nad ekonomickými je patrná především u mladých zahraničních zaměstnanců. Více než polovina z nich si myslí, že jejich pobyt v Itálii má pozitivní dopad na jejich kariérní růst a společenský život a znamená pro ně tudíž osobní a profesní růst. Ale jen 25 procent expatů-zaměstnanců soudí, že se přesunem do Itálii zvýšila jejich kupní síla. Podobně jen 45 procent zahraničních studentů si myslí, že se při pobytu v Itálii zlepšila jejich kvalita života. Itálie je tak pro expaty cenným životním zážitkem, její potenciál ale stále podkopávají dopady hospodářské stagnace.

 

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…