Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.11.2019

Prezident Miloš Zeman vyjádřil solidaritu italským Benátkám

Prezident České republiky Miloš Zeman vyjádřil v dopise svému italské protějškovi Sergiovi Mattarellovi solidaritu s italskými Benátky.

"Chtěl bych Vaším prostřednictvím vyjádřit sounáležitost nás Čechů s italským národem, především s obyvateli Benátek, kteří se snaží zachránit cenné památky a umělecká díla před nenávratným poškozením," píše ve svém dopise italskému prezidentovi Miloš Zeman. Ve svém kondolenčním poselství český prezident zmiňuje i traumatické vzpomínky, jež mají obyvatelé České republiky, na povodně z roku 2002. Tenkrát byly pod hrozbou vysoké vody historické centrum Prahy a jeden z nejznámějších symbolů české metropole, Karlův most. "Dovedeme si proto představit zoufalství, s nímž se potýkáte, když jste nuceni sledovat stoupající hladinu v samém srdci Benátek na náměstí Svatého Marka," dodává český prezident.

V posledních dnech vyjádřili solidaritu Benátkám, které postihla mimořádná série povodní, politici a osobnosti z celého světa. Benátský magistrát tak na pomoc postiženým zřídil sbírku, do které so mohou zapojit i lidé žijící v zahraniční. Stránky sbírky: https://live.comune.venezia.it/it/donazioni-venezia-alta-marea-eccezionale-conto-corrente

Zdroj: www.hrad.cz

Zdroj fotografie: hrad.cz

Loading…