Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.03.2019

Příjmy Brembo se zvýšily o sedm procent

Italskému koncernu Brembo, jež je známý svou výrobou vysoce kvalitních brzdících systémů, se v roce 2018 dařilo. Brembo je přítomné i v ČR skrze svůj výrobní závod v Ostravě.

V loňském roce se příjmy skupiny zvýšily o 7,2 procent na 2,64 miliard eur. Příjmy rostly prakticky na všech významných trzích v Evropě, Americe a Asii. Prodeje ve Francii se zvýšily o 34,4 procent, ty v Německu o 5,3 procent a v severní Americe o bezmála čtyři procenta. Pokles zaznamenala jen Itálie a Japonska. Příjmy rostly v odvětvích brzd pro auta, motocykly malé dodávky, zatímco klesly v odvětví motosportu. Vzrostl také hrubý zisk Ebitda, a to na půl miliardy eur, zatímco čistý zisk klesl na 238 milionů eur. Výrazně se snížilo i zadlužení skupiny, a to z 219 milionů eur na 137 milionů eur.

Vrcholný management skupiny vyjádřil s výsledky spokojení, byť milánská burza reagovala na zveřejnění poklesem ceny akcií. „I přes nejistotu, která začala doléhat na automobilové odvětví na globální úrovni ke konci roku, výsledky za rok 2018 ukazují na schopnost koncernu dosahovat vytyčených cílů," uvedl předseda představenstva Alberto Bombassei. Podle Bombasseiho výrobní závody, a to včetně toho nového v Číně, dosahují výsledků v souladu s plány koncernu.

 

Zdroj: www.brembo.com

Zdroj fotografie: Brembo

Loading…