Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.07.2017

Přítomnost low-cost společností na pražském letišti posiluje

Přítomnost nízkonákladových leteckých společností na Mezinárodním letišti Václava Havla v Praze citelně posílí. Vyplývá to z novinek v letovém plánu, jež ohlásil management letiště.

Devět z deseti ohlášených podzimních novinek se týká nízkonákladových společností. Nejvíce novinek si připsala společnost Ryanair, která se do Prahy postupně vrací po sporech o letištní poplatky. Irská společnost na podzim zavede nová spojení, například s Krakovem, Barcelonou či Eindhovenem. Jedna novinka se týká i letů do Itálie: Ryanair začne od října létat, a to třikrát týdně, do Bologně. Dosud tuto linku obsluhovala pouze společnost ČSA.

Prestižní novinkou pro pražské letiště je nový přímý spoj do Dauhá, který bude obsluhovat společnost Qatar Airways. Novinka byla oznámená po sérii náročných vyjednávání s leteckou společností, a první let odstartuje již 21. srpna. Qatar Airways bude spoj provozovat sedm dní v týdnu a nasadí na něj letadla A-320. Z počátku se při tom uvažovalo, že linka bude obsluhována většími letadly Dreamliner.

Zdroj: www.ceskenoviny.cz

Zdroj fotografie: Mezinárodní letiště Václava Havla v Praze

Loading…