Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.07.2016

Privatizace Enav vstupuje do konečné fáze

Privatizace veřejné společnosti Enav, jež zaručuje kontrolu a řízení letového provozu v Itálii, vstupuje do své konečné fáze. Prodej akcií začne již v pondělí 11. července.

Italská Komise pro dohled nad obchodování s cennými papíry totiž schválila investiční prospekt společnosti, jejíž akcie budou obchodované a burze v Milánu. Italské Ministerstvo chce udat až 46,6% kapitálu společnosti a cena za akcii se má pohybovat mezi 2,9 až 3,5 euro. Celkově by tak do italské státní kasy mělo přitéct z privatizace 1,57 až 1,87 miliard eur.

“Jak je tradicí v italských privatizacích, tak část akcií bude nabídnuto na retailovém trhu a zaměstnanci dostanou bonusové navýšení v případě, že si akcie koupí,” upozorňuje Fabrizio Pagani, ředitel technického sekretariátu italského Ministerstva financí, jež stojí za přípravou privatizace. Zhruba 10% privatizovaných akcií tak bude nabídnuto malým střadatelům a zaměstnancům, jež si budou moci koupit až 4,3 milionů akcií (zhruba 0,9% celého kapitálu společnosti). Zbývajících 90% privatizovaného kapitálu bude nabídnuto italským a zahraničním institucionálním investorům.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: ANSA

 

Loading…