Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.05.2022

Proběhla Valná hromada členů Italsko-české obchodní komory

Ve čtvrtek 28. dubna proběhla ve spolkovém sídle Valná hromada Italsko-české obchodní a průmyslové komory. Mezi hosty byl také italský velvyslanec v Praze Mauro Marsili.

Předseda Danilo Manghi připomněl, že komora zažila dva obtížné roky kvůli pandemii covidu-19. „Musíme jít vpřed,“ vyzval Manghi. Komoře se podařilo si udržet rozsáhlou spolkovou základnu čítající přes 400 členů, díky čemuž je druhým největší zahraničním podnikatelským sdružením v ČR hned po německé komoře. „Vůle komory je zde být i nadále a stát se referenčním bodem nejen pro členy ale pro celou komunity,“ dodal Manghi. Komora také zvažuje zavedení nových aktivit, které by ji dále posílily.

Ve svém vystoupení velvyslanec Marsili ocenil profesionalitu komory a zdůraznil význam spolupráce mezi velvyslanectvím a dalšími institucemi, jako je například Italsko-česká komora.

Generální tajemník Matteo Mariani shrnul aktivity Italsko-české komory v roce 2021. Ta uspořádala 51 akcí, a to většinou on-line, s celkovou účastí přes 1400 členů. Vedle toho uskutečnila řadu významných iniciativ, například nový překlad občanského zákoníku. V roce 2022 chce komora uskutečnit více akcí za osobní účasti členů, a to počínaje slavnostní večeří 18. května. Mezi oznámenými novinkami byl také vznik dvou tematických skupin – Camic#NEXT pro mladé členy a Italian Executives pro vysoké italské či italsky hovořící manažery – a spuštění v příštích týdnech nových stránek komory.

Členové schválili účetní závěrku za rok 2021, která navzdory omezením způsobenými pandemií skončila v mírném zisku. Schváleno bylo i několik změn stanov, které si vesměs vyžádalo italské ministerstvo hospodářského rozvoje.

Valná hromada obnovila složení Sboru rozhodců, jehož členy nově jsou Martin Holub – Holub & David, advokátní kancelář s.r.o., Silvia Baccarini – BS&P Czech Republic a.s., a Paola Spoladore – Spoladore & Bystřický, advokátní kancelář s.r.o..

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…