Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.06.2021

Program Antivirus je ode dneška jen pro zaměstnance v karanténě

Česká vláda ode dneška, pondělí 1. června, výrazně omezila program na podporu firem Antivirus. Program, za kterého firmy čerpaly náhradu části nákladů na personál, bude vyplácet jen podporu zaměstnancům v karanténě.

„Ve chvíli, kdy je ekonomika téměř kompletně otevřená, je správné Antivirus postupně vypnout,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Ode dneška tak přestanou platit ty části programu, v rámci kterých podniky mohly žádat o příspěvek kvůli vládnímu omezení či poklesu poptávky. Odboráři i zaměstnavatelé žádali vládu, aby celý program byl prodloužen do konce června.

Podle údajů ministerstva program od loňského dubna podpořil přes jeden milion pracovních míst. Na příspěvcích firmám bylo vyplaceno 46 miliard korun.

Utlumení dalších kompenzačních programů bylo potvrzeno místopředsedou vlády Karlem Havlíčkem. Dva největší programy, Covid 2021 a Covid Nepokryté náklady, nebudou vyplácet příspěvky za období po 31. května. Pokračovat budou jen některé odvětvové programy, například v kultuře, zemědělství a potravinářství či autobusové přepravě.

Zdroj: www.mpsv.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

 

Loading…