Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.04.2021

Program Covid Nepokryté náklady bude spuštěn 19. dubna

Nový kompenzační program Covid Nepokryté náklady začne přijímat žádosti od pondělí 19. dubna. Firmy budou moci podávat žádosti do 19. července, uvedlo Ministerstvo obchodu a průmyslu.

Nový program bude vyplácet příspěvky na základě ztráty zaznamenané v prvním čtvrtletí letošního roku. Podpora se bude rovnat šedesáti procentům ztráty ponížené o jiné státní dotace či příspěvky na provoz, které firma dostala či jí byly uznány za období v prvním čtvrtletí. Může se jednat například o dotace z programu Antivirus či jiné programy, jejichž kompenzační období zasahovalo do ledna. Maximální podpora na jednoho žadatele bude 40 milionů korun. Ztráty v hodnotě pěti milionů a výše bude nutné nechat potvrdit auditorem.

Hlavní podmínkou přiznání podpory je pokles obratu za první tři měsíce letošního roku o alespoň padesát procent ve srovnání s rokem 2020 nebo 2019. To je stejné jako u souběžného programu COVID 2021, z něhož mohou firmy v alternativním případě čerpat. „Na každý z těchto nových programů máme připraveno šest miliard korun,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Programy nejsou slučitelné s čerpáním bonusu pro OSVČ.

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: mpo.cz

 

Loading…