Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.08.2022

Program pro platební terminály zdarma byl prodloužen do roku 2025

Ministerstvo průmyslu a obchodu se rozhodlo prodloužit do března roku 2025 program Česko platí kartou, který umožňuje malým firmám vyzkoušet zdarma terminál pro platbu kartou.

Do programu se mohou zapojit živnostníci i firmy, kteří za posledních dvanáct měsíců nepřijali platbu kartou. „Projekt je přínosný především pro malé podnikatele, kteří si bezhotovostní systém plateb mohou vyzkoušet a pokud by jim nevyhovoval, tak jej zdarma vrátit,” uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela. Systém je zdarma, pokud objem plateb nepřesáhne 50.000 korun. Žadatelé mohou terminál získat od finančních institucích zapojených do programu, mezi kterými jsou i největší české banky.

Program v posledních letech rozdělil přes 23.000 terminálů mezi obchodníky a další podnikatele. Podle posledních údajů společnosti Mastercard je v České republice 27 terminálů na 1000 obyvatel. Český údaj je tak na půli cestě mezi zeměmi na jihu Evropě, kde jsou platební terminály nejrozšířenější, a zeměmi v německé oblasti, kde naopak jsou systémy platby kartou málo oblíbené.

Zdroj: www.ceskoplatikartou.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…