Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.06.2017

Projekt Spálená 5 byl dokončen

Ve čtvrtek 15. června proběhla opening party developerského projektu Spálená 5 společnosti Torino – Praga Invest, člena Italsko-české komory. Projekt byl dokončen a předán v dubnu letošního roku.

Ústřední roli v opening party sehrál penthouse, který byl postaven v posledních dvou podlažích domu s úchvatným pohledem na Hradčany a centrum Prahy. Projekt Spálená 5 je multifunkční a v budovách jsou umístěny byty, kanceláře i obchodní prostory. „V České republice působím již dvacet let a tento projekt patří mezi ty, na které jsem nejvíce hrdý. Vytvořili jsme totiž krásu tam, kde dříve nebyla,“ uvádí Nino Altomonte, jednatel společnosti Torino – Praga Invest.

Práce na projektu trvaly zhruba dva roky. „Budovy jsme převzali ve velice špatném stavu. Několik developerů před námi plány na rekonstrukci vzdalo, protože bylo nutné vystavět nové prostory v nejvyšších patrech a tím zatraktivnit projekt, postavit podzemní garáže, což se sebou nese komplikace kvůli archeologickému průzkumu, a provádět práce v situaci, kterou komplikovali rušná lokalita a sousedi. Nám se ale podařilo projekt dotáhnout do konce a dát budovám nové architektonické hodnoty,“ popisuje Nino Altomonte. Jeho slova potvrzují i ocenění, která projekt dostal, a to například Cenu veřejnost v soutěži Realitní projekt roku 2016.

V únoru proběhla úspěšná kolaudace projektu. „Při kolaudaci se nám dostalo mnoho pochval, což není rozhodně běžné. V rámci rekvalifikace našich budov jsme opravili i fasády sousedních domů a chodníky. I proto stavební úřad na Praze 1 uvádí náš projekt jako příklad, jak se mají dělat rekonstrukce v centru Prahy,“ dodává Nino Altomonte.

Zdroj: Camic 

Zdroj fotografie:We Better

 

Loading…