Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.07.2016

Prosecco se bude pěstovat na dalších třech tisících hektarech

Výměra vinic, na kterých se pěstují hrozny používané pro výrobu šumivého vína Prosecco, se výrazně zvýší. Informuje o tom Konsorcium na ochranu tohoto vína.

Regiony Veneto a Friuli Venezia Giulia schválily návrh rozšíření výměry vinic, na kterých bude možné pěstovat odrůdu Glera, ze které se vyrábí Prosecco, o tři tisíce hektarů. Přes 2,4 tisíc hektarů se nachází na území regionu Veneto. Celkově se tak rozloha vinic, ze kterých se Prosecco vyrábí, zvýší na 23,5 tisíc hektarů. Udělování nových vinic  bude v gesci Konsorcia, které rozhodne na základě bodového hodnocení žadatele. Polovina z nové výměry v regionu Veneto ale bude patřit vinařům, kteří už odrůdu Glera, pěstují.

Na území regionu Veneto by tak mělo dojít  výraznému skoku produkce Prosecco. Na letošní rok se očekává výroba v rozsahu 3,13 milionů hektolitrů Prosecca a 417 milionů lahví. Po osazení nových vinic by výroba měla vyskočit na 3,78 milionů hektolitrů a na 603 milionů lahví. Cena hroznů by však měla zůstat stabilní na aktuálních 110 euro za metrák.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: Consorzio di Tutela del Prosecco DOC

Loading…