Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.05.2019

Prostějov, Humpolec a Brno jsou městy s nejlepšími podmínkami pro podnikání

Města s nejlepšími podmínkami pro podnikání jsou všechna na východ od Prahy. Ukazují to výsledky 11. ročníku soutěže Město pro byznys. Mezi odbornými garanty soutěže je Crif – Czech Credit Bureau, člen Italsko-české komory.

 

První místo obsadilo moravské město Prostějov. To uspělo díky rozsáhlé přítomnosti podniků, dobré dopravní dostupnosti a vstřícnosti místní samosprávy. „Náš magistrát pracuje, a to nejen pro podnikatele, rychle a kvalitně,“ dodal primátor města, František Jura. Druhé místo obsadil vítěz loňského ročníku, město Humpolec. Toto město sbíralo body za své umístění v blízkosti dálnice D1, za dobrý stav městských financí a za přítomnost studentů v učňovských a technických oborech. Již po druhé za sebou pak obsadilo v žebříčku třetí místo Brno. Jihomoravská metropole má výhody velkých měst, ke kterým se přidává ochota magistrátu naslouchat podnikatelům. „Otevřený dialog s podnikatelským sektorem a rozvoj podmínek pro podnikání je jedna z priorit města,“ zaručuje primátorka Markéta Vaňková.

 

V první desítce obcí s nejlepšími podmínkami pro podnikání uspěla další čtyři krajská města. Jedná se o Olomouc (4. místo), Jihlavu (5.), Pardubice (6.) a Zlín (8.). Polovinu celkového hodnocení tvoří stav ekonomických indikátorů obce a další polovinu hodnocení pak stav samosprávy. Hodnoceny byly všechny obce s rozšířenou působností a 22 pražských městských čtvrtí.

 

Zdroj: www.mestoprobyznys.cz

Zdroj fotografie: Pexels

Loading…