Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.04.2023

První italsko-české business forum pro start-upy ocenilo dva originální projekty

V Praze se ve středu 19. dubna uskutečnilo první italsko-české byznys forum zaměřené na start-upy, které ocenilo dva originální projekty ve zdravotnictví a městské udržitelnosti. Akce Italian Czech Business Forum & Start Up Contest, Futures of Cities & Communities se zaměřila na inovace, digitalizaci a udržitelnost měst a zúčastnily se jí začínající technologické firmy z obou zemí.

Porota složená ze zástupců pořadatelů a předních firem vybírala z 15 originálních projektů. Mezi italskými start-upy uspěla na prvním městě společnost Robota, která vyvinula automatizovaný systém pro sterilizaci v nemocnicích. Společnost obdrží od Italsko-české komory služby pro vstup na český trh. Mezi českými start-upy porota vybrala na prvním místě společnost Arbo Technologies, která díky analýze dat zlepšuje péči o stromy ve městech a zvyšuje tím jejich schopnost zadržovat oxid uhličitý. Cenou je stánek na Startup District + access to the B2B & networking activities + pitch on the Startup Stage na WMF 2023 v Rimini. Navíc CzechTrade českému vítězi poskytne služby pro vstup na italský trh. Oceněné byli také další české start-upy: Robotwin, BEIT e Jalud Embedded, které se budou prezentovat na WMF Rimini.

Pražská akce se uskutečnila v rámci zahraniční propagace veletrhu We Make Future (WMF), který se letos uskuteční v Rimini od 15. do 17. června. Jedná se o přední akci pro italskou inovativní a start-upovou scénu s účastí 65.000 návštěvníků a stovek podnikatelských projektů. „Komora spolupracuje s WMF už dva roky s cílem zviditelnit tuto významnou akci v České republice a podpořit českou účast na příštích ročnících. Témata festivalu jsou strategická pro Itálii i Českou republiku a z naší strany vidíme velký potenciál spolupráce mezi italskými a českými podniky. Cílem je zopakovat akci v příštích letech, například se zaměřením na nové sektory, aby vynikly nejlepší firmy z obou zemí,“ uvedl předseda Italsko-české komory Danilo Manghi.

Podle generálního ředitele agentury CzechTrade Radomila Doležala je v Itálii ,,po nejmodernějších technologiích velká poptávka”. ,,Startupová soutěž opět ukázala, že v ČR vzniká velké množství neotřelých nápadů a inovací, které oprávněně mají globální ambice,” dodal Doležal.

Pořadateli akce byly veletrh We Make Future, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, Italské velvyslanectví v Praze, Italský kulturní institut, CzechTrade a Magistrát hlavního města Prahy. Akci podpořily také Accenture, Mattoni 1873, Generali Česká Pojišťovna a Vienna Start up Festival.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam & Costey

Loading…