Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.08.2022

První výzvy z OP TAK byly zveřejněny

Ministerstvo průmyslo a obchodu zveřejnilo první výzvu z operační programu technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK). Příjem žádostí začne v září.

V první várce jsou dobře známé výzvy na podporu inovací a výzkumu a vývoje Aplikace a Inovace. Ministerstvo také zveřejnolo výzvu Proof of Concept, která bude financovat projekty, jež budou testovat úspěšnost na trhu podnikových inovací. Skrze inovativní vouchery firmy částečně pokryjí náklady například na registraci patentů.

Mezi hlavními prioritami ministerstva je snížení spotřeby energií. Od září tak začne přijímat žádosti výzva Úspory energií, která má k dispozici deset miliard korun. Přihlásit se do ní mohou i velké firmy, nemůže ale financovat projekty realizované na území hlavního města. „Věříme, že ze strany podnikatelů bude poptávka po projektech na úspory energie vysoká,“ uvedl náměstek pro unijní fondy Marian Piecha. Od zaří bude aktivní i výzva pro financování nových větrných elektráren, která má k dispozici 500 milionů korun.

Zdroj: www.agentura-api.org

Zdroj fotografie: mpo.cz

Loading…