Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.01.2015

Quantitative Easing: dopady na italské hospodářství budou omezené

Kvantitativní uvolňování zahájené Evropskou centrální bankou by se mělo promítnout do růstu italského hospodářství. Ukazuje to projekce výzkumného centra italské Svazu průmyslu Confindustria.

Dle projekcí by kvantitativní uvolňování mohlo vést k růstu Hdp o 0,8% v roce 2015 a o 1% v roce 2016. Hlavním efektem, kterého se budou moci dočkat italské domácnosti a podniky, je oslabení eura a současně snížení úrokových mír dlouhodobých dluhopisů. Podle Výzkumného centra Confindustria by se euro mělo znehodnotit o circa 11,4% .

Dalším významným faktorem, ke kterému by mělo vést Kvantitativnímu uvolňování, je snížení úroků dlouhodobých úvěrů a státních dluhopisů, jež zůstávají dle Výzkumného centra Confindustria příliš vysoké. Úspory, které budou primárně pro státní pokladnu, by tak měly přijít i pro firmy. “Snížení úrokových mír dluhopisů se promítne i do nákladů na úvěry pro firmy, a úspory pro firmy by tak měly dle výzkumného centra dosáhnout 3,2 miliard eur ročně,” uvádí autoři výzkumu Pasquale Capretta e Ciro Rapacciuolo.

 

Zdroj: ilsole24ore.com

Loading…