Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.07.2020

RadiciGroup výrazně investuje do udržitelnosti

Italská skupina RadiciGroup, jež patří k předním italským výrobcům v odvětví chemického průmyslu a syntetických vláken, se výrazně zaměřila na svou ekologickou udržitelnost. Součástí skupiny je také česká firma Logit s.r.o., člen Italsko-české komora, jež je specializovaná ve výrobě umělých vláken.

Nedávno RadiciGroup představila novou produktovou řadu umělé příze Renycle. Tento druh příze má tu zvláštnost, že se vyrábí díky recyklaci nylonu a odpadu z výroby. Renycle tak snižuje potřebu výroby nového materiálu z fosilních zdrojů a na konci cyklus je na 100 procent znovu recyklovatelný. "Renycle umožňuje ušetřit 87 procent energie a 90 procent vody, a to za udržení stejné úrovně kvality. Emise CO2 se sníží o téměř 90 procent," uvádí výsledky Nicola Agnoli, šéf odvětví vláken v RadiciGroup. Nová produktová série najde uplatnění při výrobě koberců, prvků do interiéru či oblečení.

V lednu RadiciGroup také oznámila akvizici italské firmy Zeta Polimeri, jež má třicetiletou zkušenost v oblasti znovuvyužití umělé příze a termoplastických materiálů. Pro skupinu je významné především know-how společnosti v oblasti recyklace. "Se Zeta Polimeri spolupracujeme již mnoho let a oceňujeme její serióznost a kompetence ve výběru a zpracování materiálů," tvrdí Angelo Radici, prezident skupiny.

RadiciGroup má přes tři tisíce zaměstnanců a její příjmy dosahují 1,2 miliard eur (2018). Skupina má výrobní závody a obchodní pobočky v Evropě, Asii a na americkém kontinentu.

Zdroj: www.radicigroup.com

Zdroj fotografie: RadiciGroup

Loading…