Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.12.2017

Rakousko bude začleněno do Generali CEE Holdingu

Společnost Generali CEE Holding, jež je členem Italsko-české komory, bude od 1. ledna 2018 řídit také aktivity v Rakousku. Rozhodla o tom správní rada italské pojišťovací skupiny Generali v rámci chystané reorganizace regionu EMEA.

Rakousko se tak stane jedenáctou zemí začleněnou pod Generali CEE Holding, jehož sídlo je aktuálně v Praze. „Nová regionální struktura vytvoří nové příležitosti jako pro Rakousko tak pro ostatních deset zemí, které již jsou součástí regionální struktury. Nyní budeme moci implementovat nové produkty a služby, a to ve prospěch naši klientely, která čítá zhruba 15 milionů osob“, uvádí CEO společnosti Generali CEE Holding, Luciano Cirinà. Vstupem Rakouska se také podstatně zvýší váha Generali CEE Holdingu. Například, předepsané pojistné se zvýší z 3,5 miliard eur na více než šest miliard eur. Rakousko také nahradí Českou republiku v pozici nejvýznamnějšího národního trhu tohoto regionálního holdingu.

Generali patří v Rakousku k lídrům na trhu s předepsaným pojistným v hodnotě 2,3 miliard eur, 1,5 milionů klientů a patnáctiprocentním podílem na trhu. Italská pojišťovací skupina zaměstnává v alpské zemi zhruba 4,4 tisíc osob a má kontrolní podíl v dalších dvou menších a specializovaných společnostech, jejichž předepsané pojistné dosahuje 300 milionů eur.

Zdroj: www.generalicee.com

Zdroj fotografie: Generali Group

Loading…