Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.10.2017

Region Furlánsko Julské Benátsko se představil v Praze

V úterý 24. října proběhl na Italském velvyslanectví v Praze večer Friuli Venezia Giulia near to you, během kterého byla představena turistická nabídka a kvalitní potraviny a víno z italského regionu Furlánsko Julské Benátsko.

Večer byl věnován především podnikatelům, obchodníkům a novinářům ze specializovaného tisku, jež se potkali s představiteli italského regionu s tamními podnikateli. „Cílem tohoto večera je otevřít nové možnosti hospodářské spolupráce mezi regionem  Furlánsko Julské Benátsko a Českou republikou,“ podtrhl ve svém pozdravu velice konkrétní rozměr akce italský velvyslanec Aldo Amati. Přítomné pozdravil i český honorární konzul v Udine, pan Paolo Petiziol, který již dvacet let tvoří spojení mezi tímto italským regionem a ČR. „Dnes zde představujeme region, který jeden velký italský spisovatel označil za shrnutí veškerého světa,“ poukázal, citací italského obrozeneckého básníka Ippolita Nieva, na velkou pestrost Furlánska a Julského Benátska honorární konzul Petiziol.

Během večera byly představeny výrobky a členové podnikové sítě Sincero. „Sincero je značkou, pod kterou lze nalézt výlučně firmy z Furlánska a Julského Benátska, jež jsou výjimečné kvalitou svých výrobků,“ uvedl předseda podnikové sítě Marco Lorenzonetto. „Firmy, jež jsou začleněny do sítě, jsou mimořádné také kvalitou výrobního procesu. Naše členské firmy drží různé známky kvality a jejich výroba respektuje životní prostředí,“ dodal předseda Lorenzonetto. Síť poskytuje svým členům i celou řadu významných služeb, jako vzdělávací kurzy či marketing. „Společnost, jež se stará o distribuci našich výrobku, navíc vyvinula systém, díky kterému je zcela dohledatelný původ našich potravin,“ uvedl Marco Lorenzonetto.

Další zásadní součástí večera byla prezentace turistické nabídky tohoto italského regionu, který, díky svému jadranskému pobřeží, patří již dvacet let mezi vyhledávané destinace českých turistů. Region má však nedaleko zdatného konkurenta, a sice chorvatské pobřeží. „Objem cestovního ruchu v našem regionu stále roste,“ poukázala zástupkyně regionální agentury na podporu cestovního ruchu PromoTurismoFVG, Paola Venchiarutti. „V Praze chceme ukázat, jak pestrý je náš region. Kromě pobřeží máme i nádhernou přírodu, úchvatné hory a velký počet historických kulturně zajímavých měst. Hodně sázíme také na pohostinnost a kvalitu našich výrobků,“ dodala Paola Venchiarutti.

Akce byla uspořádána za přispění Italského velvyslanectví v Praze, Honorárního konzulátu České republiky v Udine, krajského úřadu regionu  Furlánsko Julské Benátsko, regionální agentury PromoTurismoFVG, podnikové sítě Sincero, kulturní asociace Mitteleuropa a Italsko-české obchodní a průmyslové komory.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografia: Adam-Costey

Loading…