Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.01.2016

Registrace do kurzů obchodní italštiny zahájena

Italsko-česká komora zahájila registraci účastníků kurzů obchodní italštiny, které organizuje ve spolupráci s pražskou sekcí spolku Società Dante Alighieri. Balíček kurzu obsahuje deset lekcí, jež proběhnou od 18. února do 28. dubna.

Kurzy nabízené Italsko-českou komorou reagují na mezeru v nabídce výuky italštiny v ČR. “Na rozdíl od italštiny pro obecné užití se v Praze ani jinde v ČR kurzy obchodní italštiny nevyučují,” říká Jana Filková, vedoucí tohoto projektu, “Naše nabídka se tak nekryje s nabídkou dalších spolků či institucí, jež italštinu vyučují. Chceme se totiž zaměřit výlučně na obor obchodu a podnikání. A chceme také nabídnout našim členům a všem podnikům aktivních na ose ČR – Itálie novou službu”.

Pedagogickou náplň kurzů připravují lektoři Pražské sekce spolku Società Dante Alighieri, která má ve výuce italštiny velkou prestiž. “Jsme rádi, že můžeme přispět na aktivity, které vyvíjí Komora, které jsme členové,” říká předsedkyně Pražské sekce SDA Monia Camuglia, “Kurzy jsou vhodné pro české zaměstnance v italských firmách a obecně pro všechny osoby, jež udržují obchodní a pracovní styky s Itálií. Účastníci kurzů by měly mít minimální znalost italštiny na úrovni B1.”

Kurzy poskytnou účastníkům jazykové kompetence pro komunikaci v italských firmách a s italskými podniky. “Pedagogická náplň bude upravena dle žádosti každé skupiny účastníků,” uvádí Monia Camuglia, “Účastníkům budou zprostředkovány jazykové znalosti a kompetence, které jim umožní představit vlastní pracovní aktivitu v italštině, vést telefonickou komunikaci či firemní a obchodní korespondenci. Účastníci budou také zasvěceni do italské úřední, finanční a právnické terminologie.”

Na konci kurzů dostanou účastníci certifikát účasti. “V současně době neexistují jazykové certifikáty pro obchodní italštinu, jež by byly uznávané italskými či českými institucemi,” dodává Jana Filková, “I proto se snažíme s SDA a s Vysokou školou ekonomickou o to, aby byl nastaven systém certifikace, který by v budoucnosti dostal posvěcení od státních orgánů.”

Cena balíčku desíti lekcí obchodní italštiny je pro členy Komory 2600 Kč a pro nečleny 5500 Kč. Kurzy budou probíhat týdně, a to ve čtvrtek od 17,30 do 19 hodin či v pátek od 8 hodin do 9,30.

 

Pro více informaci:Kurz-obchodni-italstiny

Loading…