Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.04.2016

Renzi navštívil Irán

Italský premiér Matteo Renzi navštívil na začátku tohoto týdne Irán. Jedná se o první státní návštěvu po ukončení sankcí uvalených na Islámskou republiku.

V průběhu návštěvy bylo uspořádané i podnikatelské fórum, které navazovalo na obdobnou akci uspořádanou v únoru při návštěvě prezidenta Roháního v Římě. U té příležitosti byly podepsány dohody o spolupráci v celkové hodnotě 17 miliard eur. V Teheránu pak bylo podepsáno dalších pět hospodářských dohod v oblasti energetického průmyslu, automobilového průmyslu a dopravní infrastruktury. Nejdůležitější dohodu v hodnotě až pět miliard eur uzavřely italské dráhy Ferrovie dello Stato, jež poskytnou asistenci svým iránským partnerům.

Při návštěvě Teheránu Renzi také oznámil, že Itálie vypraví do Iránu další misi vedenou tentokrát ministrem financí Pier Carlem Padoanem. Ta by měla řešit především finanční a bankovní podmínky obchodních vztahů mezi oběma zeměmi. Itálie v současnosti zůstává nejvýznamnějším evropským obchodním partnerem Iránu a její ambice je dosáhnout na objemy, jež byly obvyklé před uvalením sankcí.

 

Zdroj: http://www.repubblica.it/economia/2016/04/12/news/iran_economia_accordi-137447066/

 

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…