Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.03.2016

Renzi otevřel novou kombinovanou elektrárnu v Nevadě

Italský premiér Matteo Renzi se zúčastnil v úterý 29. března slavnostního zahájení provozu kombinované elektrárny Stillwater společnosti Enel Green Power v Nevadě.

Posílená elektrárna kombinuje jako první na světě výrobu energie z fotovoltaických, termodynamických solárních a geotermálních zdrojů. Elektrárna využívá špičkovou energii a know-how italské společnosti zaměřené na obnovitelné zdroje EnelGreen Power. “Díky investicím do moderních technologií můžeme vytvořit novou oblast spolupráce mezi Itálii a Spojenými státy,” řekl nadšeně premiér Renzi.

Spokojený je také management společnosti, který již plánuje expanzi tohoto druhu elektrárny. Nové kombinované elektrárny na obnovitelné zdroje by měly vyrůst v Německu a v Mexiku, kde si Enel Green Power nedávno přisoudila zakázku o hodnotě 1,5 miliard amerických dolarů. “Zkušenosti, které načerpáme při provozu této kombinované elektrárny v Nevadě, zajisté zužitkujeme v dalším rozvoji kombinovaných zdrojů,” dodal předseda představenstva koncernu Enel Francesco Starace.

 

Zdroj: www.enelgreenpower.com

 

Zdroj fotografie: Governo.it

Loading…