Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.05.2021

Restaurace a posilovny se mohou připravovat na obnovu provozu

V pondělí 17. května čeká Českou republiku další fáze uvolňování protiepidemických opatření, jež umožní obnovu provozu v sektorech, jejichž fungování bylo dosud výrazně omezeno. Rozhodla o tom vláda.

Od příštího pondělí budou smět otevřít venkovní prostory bary, restaurace a kavárny. Podniky ale budou muset dodržovat přísná opatření. Hosté se budou muset prokázat negativním testem ne starším 72 hodin, osvědčením o ukončeném očkování proti covidu-19 či lékařským certifikátem o prodělání nemoci covid-19. Test bude možné provést i přímo v podniku. Stoly budou muset býr rozmístěné 1,5 metr od sebe. U jednoho stolu budou smět sedět pouze čtyři osoby, pokud nejsou členy stejné domácnosti.

Podnikatelské asociace přivítaly rozvolnění. Vláda by podle nich ale měla zachovat pomoc sektoru, protože pro drtivou většinu podniků vnější prostory představují jen zlomek příjmů. Podle nich je také obtížně zvládnutelná kontrola hostů a testů.

Od 17. května budou smět obnovit svůj provoz vnitřní sportoviště, tělocvičny a fitness centra s výjimkou bazénů a saun. I v jejich případě budou platit přísná pravidla, uvedla Česká komora fitness, jež je členem Italsko-české komory. Zákazníci se budou muset prokazovat testem či lékařským nebo očkovacím osvědčením. Ve vnitřních prostorech bude omezená kapacita jednoho člověka na patnáct metrů čtverečních. Zákazníci nebudou moci používat šatny ani sprchy.

Rozvolnění se bude týkat i odvětví kultury, kongresů a veletrhů. Například venkovní kulturní akce budou moci hostit až 700 lidí.
Zdroj: www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…