Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.08.2022

Roste zájem firem a domácností o financování úspor energií

České banky už několik měsíců zaznamenávají silný růst poptávky domácností a firem po úvěrovém financování opatření na úsporu energií. Informoval o tom server Business Info.

Zájem Čechů o úspory energií vzbuzují především silný růst cen elektřiny a plynu a také obavy z možných krácení dodávek. Podnikatelské asociace potvrzují, že investice do snížení spotřeby energií patří mezi priority firem. Podle Svazu dopravy a průmyslu, který sdružuje střední a velké průmyslové firmy, chce do této oblasti investovat přes šedesát procent podniků.

Tomu podle bank odpovídá i silný růst poptávky po úvěrovém financování investic, jež v budoucnosti povedou k výraznému snížení nákladů. „V případě firemního bankovnictví zaznamenáváme obrovský zájem o fotovoltaické instalace pro firmy, v meziročním srovnání to je nárůst o tisíce procent,“ uvedl mluvčí UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia Petr Plocek. Finanční domy navíc začínají nabízet i nové produkty zaměřené na energetické úspory.

Nečinný není ani stát. Již delší dobu nabízí skrze Národní rozvojovou banku zvýhodněné úvěry pro financování snižování spotřeby energií. Na tyto investice navíc budou moci firmy čerpat i prostředky z evropských fondů.

Zdroj: www.businessinfo.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…