Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.11.2018

Rozpočet na příští rok spíše zvýší zdanění firem

Zdanění italských firem se v příštím roce spíše zvýší. Ukazuje to projekce Italského statistického úřadu na základě opatření, jež obsahuje návrh italského státního rozpočtu na příští rok.

Rozpočet počítá s celou řadou daňových opatření týkajících se firem. V přístím roce by měla být zavedena snížená sazba daně z příjmů právnických osob pro reinvestované zisky a investice. V tomto případě základní sazba daně, která činí 24 procent, klesne na 15 procent. Na druhé straně, vláda se rozhodla zrušit program zvýšených daňových odpisů na porízení nové strojové výbavy a pobídky pro posílení kapitálu společností.

Podle projekcí statistiků, by z nových opatření mělo profitovat sedm procent direm. Naopak 37 procent firem si pohorší. V průměru se daňová zátěž zvýší o dvě procenta. To je dáno tím, že na snížení daně z příjmu dosáhne výrazně méně firem, než je těch, které využívaly zrušených daňových odpisů a pobídek. Zvýšení daňové zátěže však není dle projekce rovnoměrné: nejvíce se dotkne malých firem s deseti a méně zaměstnanci, služeb a odvětví distribuce elektřiny a plynu. O něco menší dopad lze pak očekávat na střední a velké firmy aktivní ve zpracovatelském průmyslu. V obecné rovině, na nové daňové pobídky pro investice dosáhnou lehčeji více strukturované, střední a velké, firmy.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: pixabay

Loading…