Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.04.2018

S.A.B. Aerospace otevřela v Brně novou halu pro výrobu kosmických technologií

Společnost S.A.B. Aerospace, jež je členem Italsko-české komory, slavnostně otevřela ve středu 18. dubna svůj nový závod v Brně. Hala pro výrobu kosmických technologií se nachází v areálu Technologického parku Brno a byla vybudována za podpory Ministerstva dopravy a města Brna.

Závod S.A.B. Aerospace je první integrovanou halou pro výrobu kosmických technologií v Brně a v celé jižní Moravě. Nové výrobní kapacity umožní společnosti výrobu technologií pro program Small Spacecraft Mission Services rakety Vega Evropské kosmické agentury. V rámci programu se S.A.B Aerospace zaměřuje na rozvoj a výrobu kosmického dispenseru pro raketu Vega, který má zlepšit finanční dostupnost vypouštění satelitů do vesmíru. „Dříve bylo možné s jednou raketou poslat nahoru například čtyři satelity. My přišli s nápadem, jak jich za stejnou cenu poslat šestnáct. To znamená, že se náklady rozdělí mezi více zákazníků“, vysvětlil přínos projektu ředitel S.A.B Aerospace Petr Kapoun.

V posledních letech se Brno snaží posílit svou pozici v oblasti kosmických technologií. Kromě S.A.B. Aerospace je od března v jihomoravské metropoli aktivní inkubátor kosmických technologií ESA Bic, který byl vytvořen za podpory Jihomoravského inovačního centra a agentury CzechInvest. „V aplikovaném kosmickém průmyslu mají místní společnosti obrovské příležitosti. Fandím projektům, jako je S.A.B. Aerospace“, uvedl senátor a ředitel Hvězdárny a planetária Brno Jiří Dušek.

Slavnostního zahájení nové výrobní haly se zúčastnili také primátor města Brna, Petr Vokřál, ředitel vývoje nosných raket Evropské kosmické agentury, Stefano Bianchi, ředitel pro rozvoj a marketing společnosti Avio, která vede program Small Spacecraft Mission Services, Angelo Fontana, italský velvyslanec, Aldo Amati a honorární konzul Itálie v Brně, Pavel Zezula.

Zdroj: Camic, S.A.B Aerospace

Zdroj fotografie: Marie Schmerková - Magistrát města Brna

 

Loading…