Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.02.2022

SAB Aerospace dostala další kontrakt od Evropské kosmické agentury

Společnost SAB Aerospace, jež je členem Italsko-české komory, uzavřela další kontrakt s Evropskou kosmickou agenturou (ESA). Firma se sídlem v Brně to oznámila v tiskové zprávě.

Nová smlouva se týká vývoje a výroby nového low shock zařízení pro vypouštění družic. Tuto technologii, která umožňuje hladší a bezpečnější vypouštění satelitů, v současnosti vyrábí jen americké firmy. Vývoj by měl trvat dva roky a systém bude vyráběn v pěti velikostech, aby pokryl potřeby družic různých rozměrů. „Díky tomu, že jsme kontrakt získali, si budou moci společnosti kupovat toto zařízení za zlomek ceny v Evropě, a nikoliv pouze v Americe, jak tomu bylo dosud. Jedná se tak o další krok za posílením nezávislosti Evropy v kosmickém průmyslu,“ uvedl Ceo společnosti Petr Kapoun.

S touto smlouvou stoupá na 22 počet kontraktů SAB Aerospace s ESA od roku 2014, kdy byla společnost založena.  V posledním roce společnost uzavřela čtyři smlouvy. Celková hodnota zakázek dosáhla 600 milionů korun a SAB Aerospace zaznamenala v roce 2021 obrat 130 milionů korun, což je největší číslo v historii firmy. Společnost s italským kapitálem dala českému vesmírnému průmyslu zásadní impulz a dnes tvoří 15 procent jeho výroby.

Zdroj a zdroj fotografie: SAB Aerospace

Loading…