Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.10.2019

Sace: Podíl italského exportu ve světě roste

Podíl italského exportu na světovém obchodě v posledních letech roste. Uvedl to generální ředitel italské veřejné pojišťovny na podporu exportu Sace, Alessandro Decio.

Podle analýz Sace, italský export vzrostl v prvním pololetí roku o 2,7% a v druhém pololetí by se růst mohl zvýšit na 3,4%. «Vzhledem k takřka nulovému růstu mezinárodního obchodu ve světě italský export získává vyšší podíl na trhu, a to díky lepším výsledkům, než mají naši přímí konkurenti, například Německo», řekl na setkání mladých podnikatelů v Capri Alessandro Decio. Za úspěchem italského exportu v letošním roce dle Decia stojí italský podnikatelský talent, kvalita a flexibilita italské průmyslové výroby a efektivní systém na podporu exportu.

Význam exportu však roste i v rámci italského hospodářství. «V roce 2015 náš export představoval 28% HDP, dnes to je 33%», uvedl Decio, dle kterého by se tento podíl mel v nejbližších letech zvýšit na 37%. Cílem italského systému na podporu exportu je také zvýšit průměrnou hodnotu exportu a především zvýšit podíl na 3% celosvětového obchodu, který měla Itálie na začátku století.

Zdroj: www.iltempo.it

Zdroj fotografie: Sace - Simest

Loading…