Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.06.2020

Sardinie je připravena přijmout v plné bezpečnosti turisty z ČR

Sardinie patří mezi italské regiony, které epidemie nemoci Covid-19 postihla nejméně. Ostrov je tak připraven přijmout v plné bezpečnosti turisty ze zahraničí a odstartovat letní sezónu. Na téma jsme mluvili s Antoniem Costantinem, generálním manažerem společnosti Sardegna Travel, cestovní kanceláře zaměřené na turistickou nabídku tohoto ostrova.

Jak se začíná vyvíjet letošní letní turistická sezóna?

Od. 2. července odstartují přímé lety mezi Prahou a Cagliari, jež budou obsluhovány dvakrát týdně, ve čtvrtek a v neděli. Před odjezdem na Sardinii musí cestující vyplnit krátký formulář, který si lze stáhnout v italštině, angličtině či další jazyky ze stránek kraje, a pak na letišti ukázat potvrzení o jeho vyplnění. Pro destinace na severu ostrova lze využít navazující lety z Říma či spoje z Cagliary. V srpnu a v září by měly být k dispozici i charterové lety. Ze zdravotnického hlediska je situace na ostrově velice klidná, počet nově nakažených je úměrně nižší než v České republice. A díky tomu, že Sardinie je italským regionem s nejdelším pobřežím, tak ani nehrozí, že by se na plážích koncentroval velký počet lidí. Mnohé hotely se vybavily obdivuhodným způsobem, aby vyhověly zdravotnickým standardům. Úroveň bezpečnosti je pro hosty velice vysoká.

S jakým vývojem cen počítáte? A není už příliš pozdě pro rezervace ve vysoké sezóně?

Ceny zůstávají na úrovni z loňského roku. Mnohé hotely ale mají akční ceny pro delší, alespoň čtrnáctidenní, pobyty. Počet hostů, jež letos přijedou na Sardinii, se takřka jistě sníží. Takže i v těch nejnabitějších měsících bude těžké dosáhnout plné obsazenosti hotelů. Naše cestovní kancelář má vztahy se zhruba 150 hotely, tudíž máme dostatečnou kapacitu, abychom vyhověli poptávce.

Mají ale Češi chuť cestovat do zahraničí a do Itálie? A pociťuje Sardinie konkurenci jiných evropských letovisek?

Od 15. června, kdy je možné se vrátit do ČR z Itálie bez potřeby negativního testu nebo karantény, dostáváme neustále dotazy a poptávky od klientů. Navíc jsme v kontaktu s klienty, již dostali voucher kvůli zrušenému zájezdu. Chuť cestovat do zahraničí roste. Pravděpodobně jsme se naučili žít s tímto virem, i když lidé jsou i nadále opatrní. Sardinie se potýká s velmi silnou konkurencí jiných evropských destinací, například Chorvatska a Řecka. Panuje názor, že Sardinie je drahou destinací. Ale to není vůbec pravda, když se vezme v potaz kvalita ubytovacích struktur a turistických služeb, krása pobřeží, kulturní dědictví a gastronomie.

Jsou cestovní kanceláře připraveny na řešení eventuálních problémů, jež mohou vzniknout kvůli koronaviru během zájezdu?

Turisté, kteří cestují s cestovní kanceláří jsou nepochybně více chráněni než turisté, kteří si rezervují cestu sami. Máme náš personál v destinaci a jsme tudíž schopni čelit nečekaným událostem. Našim klientům navíc nabízíme pojištění, které pokryje náklady, jež by mohly vzniknout kvůli nemoci Covid-19.

Jedno z opatření na podporu cestovních kanceláří jsou poukázky, které dostávají některé skupiny zákazníků jako náhradu za zrušený zájezd. Jakou jste dostali odezvu?

Především je nutné zdůraznit, že zálohy, jež klienti skládají při uzavření smlouvy, nezůstávají cestovním kancelářím, ale slouží jako zálohy pro hotely a dopravce. Je navíc nutné vzít v potaz, že od února jsme fakticky přestali pracovat a to velice oslabilo naši finanční situaci. Většina klientů ale projevila pochopení pro problémy, kterým musí v této době čelit cestovní kanceláře. Přijetí voucherů bylo obecně dobré.

Zdroj: Camic, Sardegna Travel

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…