Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.07.2019

Sazka neuspěla v soutěži na koncesi loterie Superenalotto

Česká společnost Sazka ze skupiny KKCG neuspěla ve veřejné soutěži na provozování italské loterie Superenalotto. Soutěž pořádala Agentura pro celní záležitosti a monopoly italského Ministerstva financí.

Po otevření obálek s nabídkami je nejblíže k udělení koncese na dalších devět let stávající provozovatel, společnost Sisal. Ta podala rekordní nabídku na roční poplatek a dostala maximální možný počet bodů v technickém ohodnocení. Sisal se zavázal k roční platbě 223 milionů eur, zatímco Sazka podala nabídku na sto milionů eur, což bylo minimum stanovené v pravidlech veřejné soutěže. Tendru se účastnila také firma Lottomatica, která podala nabídku v hodnotě 130 milionů eur. Před určením vítěze ale hodnotící komise musí zkontrolovat, zda podané nabídky splňují všechna pravidla stanovená v soutěži.

Společnost Sazka již v Itálii podniká a vlastní zhruba třetinu kapitálu společnosti Italian Gaming Holding. Společnost v roce 2016 uspěla v soutěži na provozování slosovací loterie Lotto Italia. Za licenci celkově zaplatila zhruba dvacet miliard korun.

Zdroj: www.agipronews.it

Zdroj fotografie: Mef

Loading…