Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.10.2018

Schválena změna Pražských stavebních předpisů

Rada hlavního města Prahy schválila změnu Pražských stavebních předpisů. Změna ruší existující požadavky na proslunění bytů.

V současnosti musí byty splňovat podmínka proslunění, dle které musí 1. března dopadat sluneční svit na alespoň třetinu podlahové plochy po dobu nejméně 90 minut. Změna tyto podmínku ruší a zavádí obecná pravidla denního osvětlení, dle kterých každá obyvatelná místnost musí mít vlastní okno a celková plocha musí tvořit nejméně desetinu plochy místnosti. „Lidé se nemusí obávat, že po odstranění požadavku na proslunění ubydou paprsky ve stávajících bytech,“ ujišťuje ředitel Institutu pro plánovaní a rozvoj, Ondřej Boháč. „Norma proslunění to ale neřeší, akorát způsobuje, že se v podstatě nedá stavět hezké město,“ dodává.

Změna vypracovaná Institutem ale nepřesvědčila celou Radu. Pro novou úpravu Pražských stavebních předpisů hlasovali radní za hnutí Ano a radní za ČSSD Petr Dolínek. Zelení se naopak obávají, že zrušení stávajících pravidel povede k příliš silné koncentraci staveb. Zelení zašlou své výhrady i Evropské komisi, u které je nutné novou verzi notifikovat. Změna vstoupí v platnost až po schválení v Brusele.

Zdroj: www.iprpraha.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…