Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.11.2018

Severozápadní Čechy přitahují nové investory

Na mapě regionů, jež nejvíce přitahují nové investice, přibyl nový premiant. Poukazuje na to developerská společnost CTP, jež je členem Italsko-české komory.

V posledních letech investoři aktivní v průmyslu a logistice vyhledávají čím dál častěji nové příležitosti v severozápadních Čechách. Jedná se především o příhraniční pásmo v Plzeňském a Karlovarském kraji. „V loňském roce se předpokládalo, že až 40 procent nové nabídky průmyslových prostorů vznikne v severozápadních Čechách,“ poukazuje na silný trend společnost CTP. Hlavními devizami regionu v očích investorů je blízkost Německu, dobrá úroveň přeshraničních spojení, nižší platy než u západních sousedů a také dostatek průmyslových prostorů k rozvoji. Na druhé straně, region začíná trpět silným nedostatkem kvalifikované pracovní síly.

Na silnou poptávku CTP odpovídá několika průmyslovými zónami v regionu. Vlajkovou lodí je CTPark Bor, jež nachází patnáct kilometrů od hranic v lokalitě Bor u Tachova, jež má přímé spojení na dálnici D5 vedoucí do bavorského Mnichova. V zóně jsou k dispozici až dvě stě tisíc metrů čtverečních průmyslových a logistických prostorů. Dalším parkem v regionu je pak měnší průmyslová zóna v Aši, v Karlovarském kraji, a také CTPark Plzeň, jež se ale nachází více ve vnitrozemí.

Zdroj: www.ctp.eu

Zdroj fotografie: CTP

Loading…