Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.10.2015

Signa Maris, objevit jih Itálie od turistických přístavů

Ve středu 7. října byl představen v Praze projekt Signa Maris, kterého se účastní téměř čtyřicet turistických přístavů ve čtyřech regionech jižní Itálie.

Originální projekt, který se zaměřuje na segment jachtařského turismu, byl představen v Praze Italsko-českou komorou a Michaelou Šmídovou, známou novinářskou zaměřenou na zahraničí a jednou z hlavních tváří hlavní české komerční televize TV Nova. Prezentace se účastnilo sedmdesát českých profesionálů z odvětví cestovního ruchu.

Projekt se také silně zaměřil na nové technologie, a to skrze inovativní webové stránky a aplikace pro chytré telefony, díky kterým se návštěvník může zorientovat v nabídce itinerářů. Signa Maris získal viditelnost i v rámci specializovaných revue na jachtařství, které dnes představuje turistický segment vykazující významnou míru růstu v celé Evropské Unii, a to včetně ČR. Projekt navíc nabízí na území čtyř regionů specializované turistické balíčky. Nepřekvapuje tedy, že konečným cílem Signa Maris je pokrýt v blízké budoucnosti celé národní území, a to skrze síť dvou stovek turistických přístavů a tisícovky sestavených itinerářů. Tímto se vyzdvihne historie, kultura a krása Itálie skrze klíčový prvek italské krajiny: moře a přístavů.

“Představit v Praze tak mimořádný italský projekt je pro nás důvodem hrdosti,” uvedl předseda Komory Gianfranco Pinciroli. “Především Kalábrie, která je jedním z nejvíce autentických regionů naší země, má v České republice stále obrovský potenciál, a jsme rádi, že české publikum odpovědělo tak pozitivně”.

Projekt byl vypracován střediskem Organismo Intermedio Poin Turismo italského Ministerstva kultury a turismu ve spolupráci s Oddělením pro krajské záležitosti Vlády Italské republiky. Účastní se projektu také Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo dopravy a infrastruktur. Na projektu spolupracuje také celá řada institucí a ekonomických aktérů jako podnikatelské svazy, kluby ACI, Italské hospodářské komory v zahraničí, Confturismo, veřejnoprávní televize a rozhlas RAI, společnost Autostrade per l'Italia, agentura Invitalia, učení technické Politecnico di Milano, agentura Ente Nazionale per il Microcredito a portál Repubblica.it.

 

Zdroj fotografie: Archív Camic

 

 

Loading…