Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.10.2016

Skončil 58. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

V pátek 7. října skončil 58. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) v Brno, který patří mezi nejdůležitější veletrhy tohoto druhu ve střední a východní Evropě.

Mezi hlavní témata letošního ročníku MSV patřil také technologický přechod na Průmysl 4.0, kterému bylo věnována celá řada workshopů a expozic firem i výzkumných center. V průběhu veletrhu byl také hojně probírán, a to především během setkání s politiky, nedostatek kvalifikované pracovní síly a nutnost zjednodušit vízovou politiku vůči některým vybraným zemím, například Ukrajině.

Veletrhu se letos zúčastnilo přes 1500 vystavovatelů, z nichž třetina přijela ze zahraničí. Mezi nejvýznamnější zahraniční vystavovatele patřily firmy z Německa, Slovenska, Číny a z Itálie. Veletrhu se letos zúčastnila také Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, jež uspořádala v rámci Italsko-francouzského pavilonu svou Area Italia, kde se představilo několik italských firem.

V úterý 4. října Italsko-česká komora uspořádala několik doprovodných akcí. V 16 hodin se odehrálo zahajovací setkání za přítomnosti italského velvyslance Alda Amatiho a francouzského velvyslance Charlese Malinase, předsedy Italsko-české komory Gianfranca Pinciroliho, předsedy Francouzsko-české komory Constantina Kinského, prezidenta Hospodářské komory České republiky Vladimíra Dlouhého a generálního ředitele společnosti TOTAL Marca Pannunzia. Večer pak proběhla v brněnské restauraci Leonessa neformální večeře s moravskými členy Komory.

„Hlavním odvětvím, jež se prezentuje na brněnském veletrhu, je samozřejmě strojírenství a letos jsem zaznamenal i vyšší účast z odvětví elektroniky, což je dáno i tématem Průmyslu 4.0. Naše komora se chce zúčastnit i příštích ročníků MSV v Brně a zlepšit svou přítomnost z hlediska počtu zúčastněných firem i kvality prezentací. V posledních týdnech jsme se setkali s italskými firmami, jež mají o účast na MSV zájem, a na konci září jsme podepsali dohodu o spolupráci s italskou Asociací pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku, AIdAM, jež sdružuje další italské firmy s možným zájmem o účast na MSV,“ uvedl předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli.

 

Zdroj fotografie: Camic

Loading…