Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.03.2017

Skončil veletrh MECSPE, výkladní skříň italského Průmyslu 4.0

V sobotu 25. března skončil v italské Parmě 16. ročník veletrhu MECSPE, který pořádá společnost Senaf srl. Veletrh patří k nejdůležitějším italským akcím v oblasti průmyslové automatizace a Průmyslu 4.0.

Veletrhu se letos zúčastnilo přes dva tisíce vystavovatelů a přes 45 tisíc návštěvníků z řad odborné veřejnosti a nákupčích. Centrem letošní expozice byla prezentace a praktická demonstrace konceptu Fabbrica Digitale 4.0, který je pomyslnou italskou cestou k Průmyslu 4.0. Nový koncept by měl být zaveden v italských firmách za pomoci daňových úlev. „Nacházíme se v konjunkturální situaci, kdy firmy začaly vidět světlo na konci tunelu. Po období v záporných číslech jsme již v roce 2016 zaznamenali pozitivní údaje. A v roce 2017 zhruba 50% respondentů v našem průzkumu odhaduje, že jejich obrat se zvýší o deset a víc procent,“ dodal k  ekonomické kondici italských průmyslových firem Emilio Bianchi, generální ředitel společnosti Senaf.

Veletrhu se letos zúčastnila i delegace Italsko-české obchodní a průmyslové komory, která do Parmy doprovázela zástupce českého průmyslového podniku Likop s.r.o. . Komora vyvíjí dlouhodobě úsilí na prohloubení vztahů mezi českým a italským zpracovatelským průmyslem v oblasti technologií a průmyslové automatizace. Od roku 2016 je Komora také zástupcem italské Asociace pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku, (AIdAM).

 

Zdroj: www.mecspe.com

Zdroj fotografie: Camic

Loading…