Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.05.2020

Skupina Camozzi se podílela s Ferrari a IIT na vývoji ventilátoru FI5

Skupina Camozzi se podílela na dvou projektech vývoje plicních ventilátorů open source, jež iniciovaly italské vědecké instituce a podniky.

Italská strojírenská skupina se zúčastnila projektu FI5, vývoje plicního ventilátoru ze strany inženýrů automobilky Ferrari a vědců Italského technologického ústavu v Janově (IIT). V rámci projektu sehrála skupina Camozzi významnou roli ve výběru hlavních komponentů ventilátoru a současně provedla zkoušky, jež vygenerovaly data užitečná pro vývojáře. "Jsme velice rádi, že jsme se mohli zúčastnit s našimi kompetencemi a personálem vývoje ventilátoru FI5," uvedl CEO skupiny, Lodovico Camozzi. První exemplář ventilátoru byl vyroben a podroben zkouškám. Technické informace a software ventilátoru byly uvolněny v podobě open source project a jsou tak k dispozici i dalším výzkumníkům a firmám z celého světa.

Společně s dalšími podniky se skupina Camozzi zúčastnila také podobného projektu vývoje plicního ventilátoru Milano Ventilatore Meccanico. Vývoje tohoto open source plicního ventilátoru se zúčastnily italské vědecké instituce, jako Národní ústav pro jadernou fyziku, Gran Sasso Science Institute a Národní rada pro výzkum (CNRS), mezinárodní výzkumné ústavy a univerzity Milano - Bicocca, Milano-Statale, Bergamo, Pisa a Napoli Federico II. Jedním z hlavních rysů projektů spočívá v tom, že ventilátor je možné seskládat za použití široce dostupných komponentů. Projekt již obdržel EUA certifikaci ze strany americké Food and Drugs Administration.

Zdroj: corporate.ferrari.com

Zdroj fotografie: Ferrari

Loading…