Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.01.2020

Skupina De’Longhi bude řízena novým manažerem Garavaglia

Skupina De'Longhi, jejíž oficiální distributor v ČR je členem Italsko-české komory, bude řízena externím manažerem. Rozhodlo o tom představenstvo skupiny.

Po zhruba patnácti letech opouští post generálního ředitele člen rodiny De'Longhi, hlavního akcionáře skupiny, Fabio De'Longhi. V řízení skupiny ho nahradí profesionální manažer Massimo Garavaglia, který do čela výrobce malých elektrospotřebičů přichází ze švýcarské nadnárodní skupiny Barry Callebaut. De'Longhi se tak vrací do situace před rokem 2005, kdy byla taktéž řízena profesionálním manažerem. Rodina De'Longhi si ale zanechá na řízení skupiny velký vliv. Fabio De'Longhi zůstane místopředsedou představenstva s rozsáhlým portfoliem pravomocí a jeho otec Giuseppe De'Longhi je předsedou představenstva. Změny v čele společnosti ještě musí posvětit valná hromada akcionářů, jež se má sejít 22. dubna.

Italský výrobce elektrospotřebičů také zveřejnil předběžné údaje o příjmech v roce 2019. Skupině se mírně dařilo a její příjmy se zvýšily o jedno procento na 2,1 miliard eur. Růst příjmů zbrzdily jak nejistá atmosféra na mezinárodních trzích tak reorganizace skupiny v Turecku a Jižní Americe. De'Longhi se ale velice dařilo v Evropě, kde příjmy vzrostly o bezmála čtyři procenta na 1,4 miliard eur.

Zdroj:www.delonghigroup.com

Zdroj fotografia: De'Longhi

Loading…