Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.09.2019

Skupina DOpla zkonsolidovala své aktivity

Italská skupina DOpla, která se specializuje na výrobu jednorázového nádobí a balení potravin, dokončila konsolidaci svých průmyslových aktivit. Součástí skupiny je i česká dceřiná společnost DOPLA PAP ze Sušic, jež je členem Italsko-české komory a nebyla procesem konsolidace dotčena.

Rekonfigurace průmyslových aktivit proběhla díky prodejům a akvizicím s italskou společností Flo. Skupina DOpla odkoupila skupinu Eurovending, jež působí především ve Španělsku a Polsku, zatímco společnost Flo převzala kontrolu nad historickou společností Isap-Packaging, jež je lídrem na trhu v Itálii. DOpla a Flo jsou navíc vlastníky na půl startupové společnosti FTT, jež se zabývá vývojem technologií a strojů využívajících celulózovou vlákninu. Právě ta by mohla v mnohých případech nahradit plasty. «Díky této dohodě se společností Flo jsme konsolidovali rozsah aktivit skupiny DOpla jakožto průmyslového lídra v Evropě», okomentoval transakce jednatel skupiny, Carlo Levada.

Italská skupina se intenzivně připravuje na nové evropské regulace odvětví, kde působí, a především na zákaz používání plastů ve výrobě celé řady zboží. Skupina tak sází na rozvoj výroby za použití celulózové vlákniny, papírů a biopolymerů. «Skupina DOpla je silně motivovaná dosáhnout dalšího rozvoje», uvádí Carlo Levada.

Italský výrobce proto v posledních dvou letech investoval přes 20 milionů eur do nových technologií a další investice plánuje na léta 2020 a 2021.

Zdroj: www.dopla.it

Zdroj fotografie: Camic

Loading…