Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.04.2022

Skupina Generali otevřela veřejnosti palác Procuratie Vecchie v Benátkách

Italská pojišťovací skupina Generali otevřela veřejnosti palác Procuratie Vecchie na náměstí svatého Marka v Benátkách.

Palác pokrývá severní část nejznámějšího benátského náměstí a veřejnosti se otevřel poprvé po pěti stoletích. Celková rekonstrukce paláce trvala pět let a plán vytvořilo studio známého britského architekta Davida Chipperfielda. „Zásadní byla spolupráce s místními řemeslníky a dodavateli a využití technik a materiálů, které jsou součástí benátské tradice,“ řekl agentuře AFP Cristiano Billia z David Chipperfield Architects Milan.

Generali věří, že otevřením veřejnosti paláce dostane nový impuls i celé náměstí svatého Marka. „Znvouotevření paláce Procuratie Vecchie představuje historický okamžik pro místní i mezinárodní komunitu,“ uvedl šéf skupiny Generali Philippe Donnet.

Palác má k dispozici 12.000 metrů čtverečních. V jeho útrobách se nachází moderní auditorium či hub pro coworking. Stane se ale hlavně sídlem projektu Generali na pomoc lidem ze zranitelných skupin populace The Human Safety. To je podle vedení pojišťovací skupiny i jedno z hlavních pojítek mezi minulostí a budoucností budovy. Benátští prokurátoři totiž měli v popisu své práce mimo jiné péči o vdovy, sirotky a potřebné. V třetím patře paláce je umístěná interaktivní výstava A World of Potential, která je otevřená od středy do pondělí.

Zdroj a zdroj fotografie: www.generali.com

Loading…