Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.08.2022

Skupina Generali si udržela svou ziskovost

Italská pojišťovací skupina Generali si v prvním pololetí udržela svou ziskovost. Ukazují to hospodářské výsledky za první pololetí letošního roku.

Pojišťovací skupina od ledna do konce června zaznamenala čistý zisk ve výši 1,4 miliardy eur. To bylo o zhruba sto milionů eur méně než v loňském roce. Podle skupiny za rozdíl zcela může devalvace ruských investic o 138 milionů eur. Hrubý provozní zisk naopak meziročně vzrostl o bezmála pět procent na více než tři miliardy eur. Nejvýrazněji rostla marže v životním pojištění, kde se provozní zisk zvýšil o 17 procent, pozitivní výsledek zaznamenalo i neživotní pojištění. Předepsané pojistné se meziročně zvýšilo o více než dvě procent na zhruba 42 miliard eur.

„Byli jsme schopni dosáhnout těchto výsledků i v situaci rostoucí geopolitické a makroekonomické nejistotě,“ uvedl CEO skupiny Philippe Donnet. Podle zveřejněného výhledu na celé pojišťovací odvětví silně doléhá nejistota spojená s konfliktem na Ukrajině. I přesto ale Generali chce dosáhnout svých cílů v oblasti zisku a inovací.

Zdroj a zdroj fotografie: www.generali.com

Vlastnosti:

#Generali
Loading…