Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.03.2021

Skupina Generali zlepšila své hospodaření

Skupině Generali se v loňském roce podařilo zlepšit hlavní údaje svého hospodaření.

V roce 2020 se celková hodnota předepsaného pojistného zvýšila o 0,5 procent na 70,7 miliardy eur. Hospodářský výsledek zůstal kladný na hodnotě 5,2 miliardy eur, a to díky silnému růstu v odvětví neživotního pojištění a správy investic. Čistá hodnota majetku skupiny vzrostla na 30 miliard eur. „Tyto výsledky ukazují, že Generali má ve srovnání s ostatními firmami v odvětví lepší schopnost odolávat nepříznivým okolnostem, a to jak z technického, tak majetkového hlediska,“ uvedl CEO skupiny Generali Philippe Donnet.

Generali předpokládá, že v roce 2021 bude mít pojišťovací odvětví prospěch z obnovy hospodářského růstu. Silnější růst je očekáván v odvětví neživotního pojištění, zatímco životní pojištění se bude zotavovat pomalejším tempem. Skupina bude i nadále hledat zajímavé příležitosti k investicím.

Podle údajů České asociace pojišťoven v roce 2020 byla Generali Česká pojišťovna lídrem na české trhu s předepsaným pojistným v hodnotě 37,7 miliardy korun, což představovalo podíl na trhu ve výši 26,7 procent.

Zdroj: www.generali.com

Zdroj fotografie: Generali

 

Loading…