Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.10.2020

Skupina Mattoni 1873 přišla se zálohovanými plechovkami

Skupina Mattoni 1873, jež je členem Italsko-české komory, rozšířila svůj systém zálohovaných obalů, který v lednu spustila na internetovém obchodě Kosik.cz, na plechovky.

Skupina přišla se speciální edicí Mattoni vody s citronovou příchutí v plechovce. „Jedná se o úplně první Mattoni v plechovce v celé téměř 150 leté historii značky,“ říká generální ředitel skupiny Alessandro Pasquale. Plechovky tak rozšíří systém zálohovaných lahví, který skupina spustila na internetovém obchodě Kosik.cz. “Vratnou PET lahev preferuje asi 70 procent zákazníků Košíku kupujících přírodní minerální vodu Mattoni” poukazuje CEO Košik.cz Tomáš Jeřábek.

Plechovky jsou mezi českými spotřebiteli čím dál více populární. Jen v loňském roce se jejich spotřeba zvýšila o cirka 100 milionů kusů na 700 milionů kusů. Jen třetina plechovek ale končí v tříděném odpadu. „Naším cílem je, aby se v ČR vytřídilo výrazně více plechovek než nyní a dostaly se k následné recyklaci. Ideální cestou ke zvýšení míry třídění jsou přitom zálohy,” uvedl Alessandro Pasquale.

 

Zdroj: : https://www.ceskenoviny.cz

Zdroj fotografie: Mattoni 1873

Loading…