Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.07.2022

Skupina Radici výrazně omezila své emise skleníkových plynů

Italská skupina Radici, jejíž česká dceřiná společnost Logit s.r.o. je členem Italsko-české komory, výrazně omezila své emise skleníkových plynů. Skupina, která je předním evropským výrobcem netkaných textilií, to oznámila během prezentace své zprávy o udržitelnosti a sociální odpovědnosti.

Skupina se v posledních letech zaměřila na snížení své uhlíkové stopy. V loňském roce tak obnovitelné zdroje představovaly 51 procent spotřebované elektrické energie. „Významné investice do chemické oblasti uskutečněné v loňském roce nám umožnili snížit přímé emise z jedné tuny výrobků o 18,7 procenta ve srovnání s rokem 2019 a o 60 procent za období 2011 až 2021,“ uvedl prezident skupiny Angelo Radici. V loňském roce skupina investovala do opatření na udržitelnosti přes tři miliony eur a zaměřila se na lepší nakládání s vodou, odpadky a na cirkulární hospodářství.

Co se týče sociální odpovědnosti tak skupina se snaží chránit svých 3000 zaměstnanců, z nichž polovina je v Itálii. V roce 2021 se zvýšil počet hodin věnovaných školení, a to například o bezpečnosti práce na pracovišti. Zhruba 95 zaměstnanců má smlouvu na dobu neurčitou.

 

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.radicigroup.com/it/documentazione/corporate/bilancio

Loading…