Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.01.2024

Skupina SIAD se loučí s Robertem Sestinim

Ráno 6. ledna 2024 zemřel předseda představenstva společnosti SIAD Roberto Sestini. Skupinu vedl více než půl století, řídil její růst, diverzifikaci a internacionalizaci, přičemž neustále věnoval pozornost místním oblastem a komunitám, kde jsou jednotlivé společnosti skupiny přítomny. Roberto Sestini zastával také několik významných asociačních funkcí. V letech 1985-1991 byl předsedou Unione Industriali Bergamo, v letech 1989-1993 místopředsedou Federchimica a v letech 1992-2010 předsedou Obchodní, průmyslové, řemeslné a zemědělské komory Bergamo. Kromě podnikatelských kvalit vynikal svou podporou filantropických, kulturních a sociálních aktivit.

Jako vzdělaný člověk vždy podporoval vzdělávací a vědecké instituce. Jako sportovec je vzpomínán pro svou velkou vášeň pro moře, byl mistrem v jízdě na motorovém člunu a jachtařem. Kormidlo solidní a neustále se rozvíjející skupiny přenechává svému synovi Bernardu Sestinimu, ve společnosti působícímu od roku 1996 a od roku 2005 výkonnému řediteli, který reprezentuje autentické rodinné hodnoty.

V České republice působí skupina od počátku 90. let s pobočkami v Praze, Brně a Mostě a je jedním ze zakládajících členů Italsko-české komory. V roce 2004 byl Roberto Sestini jako první oceněn Zlatým odznakem Italsko-české komory. "Byl to gentleman, který byl pro nás všechny zdrojem každodenní inspirace, navždy nás bude provázet svým nadšením, houževnatostí, rozhledem a nesmírnou láskou k práci, která ho charakterizovala," uvedl Alessio Conton, správce Siad Czech.

Komora se připojuje ke kondolencím a vyjadřuje tímto upřímnou soustrast skupině SIAD a rodině Sestiniových.

Zdroj a zdroj fotografie: Skupina SIAD

Loading…