Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.04.2020

Skupina SIAD znásobila výroby kyslíku v tlakových lahví

Italská skupina SIAD, jež patří k lídrům v oblasti výroby technických plynů, se ocitla v první linii v boji proti epidemii Covid-19. Skupina musela odpovědět na silný růst poptávky kyslíku v tlakových lahví, jež přichází z okresu Bergamo, kde má sídlo, a ostatních částí Lombardie.

Skupina fakticky konvertovala výrobu v jednom ze svých největších výrobních závodů v Osio Sopra na tlakové láhve pro kyslík. "Od 7. března jsme zvýšili výrobu, která je téměř celá zaměřená na kyslík, a zdesetinásobili jsme počet dodaných tlakových lahví," vysvětluje Giovanni Assolari, vedoucí oddělení plnění láhví. Kromě zvýšení výroby skupina také změnila logistické postupy pro vyzvednutí prázdných lahví, jejich naplnění a dodání do zdravotnických zařízení. "V obvyklých dobách může tento logistický postup trvat i týden. Teď jsme schopni stlačit trvání tohoto cyklu na 24 hodin, aniž bychom snížili počet kontrol či kvalitu produktu," dodává Giovanni Assolari.

V rámci skupiny SIAD byla vytvořena i zásahová skupina, jejímž úkolem je posílit přístroje k výdeji kyslíku ve zdravotnických strukturách po celé Itálii. To byl i případ nemocnice papeže Jana XXIII v Bergamu, kde se průměrná spotřeba kyslíku zvýšila ze 100 metrů krychlových za hodinu na 700 metrů krychlových za hodinu. "Dílo jsme dokončili během dvanácti hodin, z rána na večer," uvádí ohledně zásahu v nemocnici v Bergamu Alberto Ferrari, vedoucí technického oddělení skupiny SIAD. Skupina provedla podobné strukturální zásahy i v dalších zdravotnických a sociálních zařízeních v Lombardii i mimo tento region.

Významné výsledky skupiny SIAD, které pomáhají v léčení pacientů s nemocí Covid-19, byly dosaženy díky kompetencím a nasazení jejího personálu. Ve výrobních závodech musí zaměstnanci nosit ochranné prostředky a dodržovat bezpečnostní pravidla. "Pro nás všechny znamená toto období misi, nasazení, podobně jako pocit zodpovědnosti, je naprosté," dodává Giovanni Assolari.

 

Zdroj: www.siad.com

Zdroj fotografie: SIAD

Loading…